همانطور که کودکان در حال رشد هستند، مهم است که آن ها به اندازه کافی ویتامین ها و مواد معدنی سالم برای اطمینان از سلامتی بدن آن ها دریافت کنند. اکثر بچه ها مقدار کافی از مواد مغذی از یک رژیم غذایی متعادل دریافت می کنند، اما تحت شرایط خاص، کودکان ممکن است نیاز به مکمل غذایی حاوی ویتامین یا مواد معدنی باشند.
ویتامین A
مصرف ماهی، تخممرغ، کبد، سیبزمینی شیرین، هویج، کدو تنبل، اسفناج، پنیر، زردآلو و انبه میتوان به تولید این ویتامین ضروری در بدن مادر شیرده کمک کرد.
B1 Thiamin
برای تأمین نیازهای بدن مادر و کودک کافی بوده و در دانههای کامل مانند گندم و برنج قهوهای، گوشت، آجیل، ماهی، سویا، تخممرغ، حبوبات، به خصوص دانههای گیاهی، روغن دانهها و نخود سبز به میزان قابل توجهی موجود است.
B12 (کبالالین)
نیز به اندازه 8/2 میکروگرم در روز، برای تأمین نیازهای بدن مادر و نوزاد شیرخواره او لازم میباشد؛ ویتامینی است که در ماهی، تخممرغ، گوشت، صدف، شیر و محصولات لبنی به وفور یافت میشود. توجه داشته باشید که ویتامین B12 تنها در مواد غذایی حیوانی یافت میشود.
B2 (ریبوفلاوین):
این ویتامین با مصرف شیر کامل، گندم کامل، برنج قهوهای، بادام، تخممرغ، اسفناج، سویا، کلم بروکلی، گوشت و قارچ به راحتی تأمین میشود.
B3 (نیاسین):
این ویتامین در انواع گوشتهای مرغ، دانه کنجد، چغندر قند، ماهی، دانههای آفتابگردان، بادام زمینی، عدس، لوبیا، شیر و تخممرغ یافت شده و مصرف آن برای هر خانمی، در دوران شیردهی، امری ضروری است.
B5 (پانتوتنیک اسید):
این ویتامین با مصرف لوبیا، گلکلم، گوشت، تخمه آفتابگردان، ماهی، آووکادو، سیبزمینی شیرین، تخممرغ، پنیر و عدس به راحتی تأمین میشود.
B6 (پیریدوکسین):
این ویتامین با مصرف انواع مختلف ماهی، غلات، گوشت، عدس، آلو، موز، هویج، اسفناج و سیبزمینی به راحتی تأمین شده و میتواند نیازهای بدن مادر و نوزاد او را در دوران شیردهی برطرف کند.
B9 (اسید فولیک / فولات):
این ویتامین با مصرف منظم عدس، اسفناج، مارچوبه، ریشه چغندر، برنج، نارنگی، آووکادو، شیر و گندم تأمین شده و برای بدن ن شیرده مفید است؛ توجه داشته باشید که ویتامین B9 در همه سبزیجات برگ سبز و ریشه آنها یافت میشود.
C اسکوربیک اسید:
نیز ویتامینی است که در اندازه 120 میلیگرم در روز برای بدن مادران لازم است. این ویتامین با مصرف گواوا، انگور هندی (Amla)، کویو، انگور سیاه، نارنگی، توتفرنگی، گوجهفرنگی، کلم بروکلی، سیبزمینی و اسفناج به راحتی تأمین میشود.
ویتامینD
که روزانه به اندازه 15 میکروگرم برای بدن مادر شیرده لازم است، با مصرف انواع ماهیهای چرب (ساردین، ماهی تن، ماهی خال خالی و ماهی قزلآلا) و زرده تخممرغ تأمین میشود. فراموش نکنید که مصرف مکملهای ویتامین D برای همه ن به خصوص مادران شیرده ضروری است.
ویتامین Eبرای نوزادان: ویتامینی است که روزانه به میزان 13میلیگرم برای بدن مادران شیرده لازم است. این ویتامین با مصرف روغن آفتابگردان، روغن زیتون، روغن گلرنگ، روغن سویا، روغن زیتون، بادام، فندق، بادام زمینی، آووکادو و اسفناج به طور منظم تأمین میشود.
ویتامین H یا ویتامین B7 (بیوتین)برای نوزادان
نیز روزانه به اندازه 35 میکروگرم برای بدن ن شیرده لازم است. این ویتامین با مصرف مرتب گوشت، تخممرغ، پنیر، گندم کامل، ماهی، گلکلم، آووکادو، تمشک، حبوبات و تقریباً همه آجیل از جمله گردو، بادام زمینی و بادام به راحتی تأمین میگردد.
ویتامین K برای نوزادان: این ویتامین با مصرف اسفناج، کلم بروکلی، جعفری، روغن سویا، روغن زیتون، کلم، کاهو سبز، گلکلم و انگور تأمین میشود. برای جلوگیری از خونریزی دوران نوزادی در بدو تولد به همه نوزادان ویتامینK تزریق میشود. تزریق این ویتامین بلافاصله بعد از تولد انجام میگیرد. در کودکانی که فقط از شیر مادر تغذیه میکنند نیز احتمال کمبود ویتامینK وجود دارد. نوزادان زودرس بهویژه آنهایی که در محفظه رشد نگهداری میشوند در معرض بیماریهای زیادی قرار دارند و باید به همین دلیل آنها را در محیطی ضدعفونی شده نگه داشت، همچنین بروز خونریزی ممکن است بهدلیل جثه ضعیف و کوچک برای آنها مرگبار باشد در نتیجه باید هرچه سریعتر نسبت به تزریق ویتامینK به نوزاد اقدام کرد.
حرکات جنین و نکاتی که حتما باید بدانید
تغذیه هفته به هفته بارداری - هفته دوم تا سیزدهم (سه ماه اول بارداری)
ویتامین ,مصرف ,تأمین ,میشود ,روغن ,ماهی، ,با مصرف ,این ویتامین ,ویتامین با ,تأمین میشود ,بدن مادر ,راحتی تأمین میشود ,توجه داشته باشید
درباره این سایت